Persondataforordningen – Derfor skal du have styr på

Har du styr på reglerne omkring Persondataforordningen? Og har din virksomhed overblik over Datatilsynets krav og generelle anbefalinger?

Persondataforordningen kendes typisk også under navnet Databeskyttelsesforordningen og på engelsk er betegnelsen GDPR – som står for General Data Protection Regulation. Spørgsmålet ”Hvad er GDPR” var i øvrigt på top 10 listen over de mest google spørgsmål i Danmark i 2018. Grundlæggende er Persondataforordningen et EU-direktiv der omhandler, hvordan persondata må indsamles, behandles og opbevares.

Få hjælp til Persondataforordningen

TD Consult er certificeret i Person-datasikkerhed og kan hjælpe dig og din virksomhed med at få datasikkerhed integreret i virksomheden, så du er sikker på, din virksomhed overholder gældende regler og love. Som så mange andre forordninger er det ikke altid helt nemt at få overblik over hvad det kræves for at leve op til forordningen – eksempelvis har de fleste virksomheder svært ved at svare på følgende:

  • Skal jeg slette / destruere personlige oplysninger, så snart jeg ikke mere har behov for disse?
  • Ved jeg hvad, jeg skal gøre, hvis en af mine (nuværende eller tidligere) medarbejdere, ansøgere til job hos mig eller enkelte kunder beder om en kopi af de oplysninger jeg har om dem?
  • Skal vi have en DPO (databeskyttelsesrådgiver) tilknyttet?
  • Hvis jeg ønsker at sætte personalets detaljer på vores hjemmeside, har jeg bedt dem om lov til det? Kender jeg mine pligter, hvis der skulle ske brud på data-sikkerheden (utilsigtede medarbejder-hændelser og hacking, malware, ransomware m.m.)

Har du svært ved at svare på ovenstående spørgsmål er der hjælp at hente. Jeg kan hurtigt danne mig et overblik over din virksomhed og herefter sørge for at I får styr på datasikkerheden i virksomheden.

Overhold Persondataforordningen – eller betal ved kasse et

Google har allerede fået en bøde på 50 millioner euro i Frankrig og British Airways er blevet indstillet til en bøde på knap 205 millioner euro. I Danmark har Datatilsynet indstillet taxaselskabet 4×35 til en bøde på 1,2 millioner kroner for manglende sletning af kunders telefonnumre.

Er du i tvivl om I har helt styr på kravene i Persondataforordningen og de data I indsamler – så lad mig hjælpe jeres virksomhed med at få skabt overblik og udarbejde en plan for, hvordan I kan håndtere dem så I lever op til kravene.

 

Persondataforordningen og Datasikkerhed – Book en start-up session

Tilbud til virksomheder, foreninger m.m.

Et møde á 2-3 timer, hvor du fortæller om din virksomhed, og jeg fortæller i praktiske detaljer, hvad virksomheden skal i gang med i forhold til persondatabeskyttelse.
Hvad får du ud af det:

  • Vi får sammen afdækket status quo og slutpunkt.
  • Du får en mere detaljeret viden om hvad, der ligger i persondatabeskyttelse og hvad, det betyder for din virksomhed.
  • Du får et bedre beslutningsgrundlag m.h.t. hvilken persondata-pakke du skal vælge.
  • Vælger du, indenfor 1 uge efter start-up-sessionen, en af TD Consult’s persondata-pakker vil prisen for start-up-sessionen blive fratrukket i prisen for persondata-pakken.
Hvad koster en start-up session?

En start-up session koster kr. 2.000,- excl. moms og kørsel ud over 10 km

Ønsker du tilbud?

Giv mig et kald på 40 25 46 26 eller send mig en mail på tove@tdconsult.dk hvis du vil være sikker på at I har styr på datasikkerheden i virksomheden.

Book et møde