Skræmmende læsning og hårrejsende facts

by | Sep 30, 2019

It-og datasikkerhed er langsomt, men sikkert, ved at blive en del af hverdagen såvel i danske virksomheder som hos private borgere. Og der er stadig plads til forbedringer. Noget, som efter 25. maj 2018 er blevet mere synligt, da virksomheder i dag er forpligtede til at indberette brud på persondatasikkerheden til Datatilsynet.

Jeg har her samlet links til nogle skræmmende artikler vedrørende datasikkerhed og datakriminalitet.

Af Jakob Schjoldager, computerworld.dk, 30. januar 2019

GDPR-sagerne skyller ind over Europa: Så mange datalæk er kommet frem i lyset siden 25. maj

I artiklen fremgår det, ‘at virksomheder og organisationer i EU tilsammen har indberettet intet mindre end 41.502 datalæk på bare syv måneder. Det svarer til, at der rundt regnet bliver indberettet knap 200 datalæk hver eneste dag.’

> Læs hele artiklen

 

Af Martin J. Ernst, Version2, 14. januar 2019

Cyberangreb – hvad koster det din forretning, hvis sker for dig?

Tilbage i oktober 2018 skrev jeg et blogindlæg om risici og konsekvenser i forbindelse med cyber-kriminalitet, og jeg har derfor med stor tilfredshed læst Matin J. Ernst’s blogindlæg på www.Version2.dk om netop dette emne, og som som ikke kun går i dybden omkring konsekvenserne for virksomheder, men også beskriver eventuelle konsekvenser for private borgere.

> Læs hele artiklen

 

Af Kayla Matthews, Malwarebytes, 17. december 2018

All the reasons why cybercriminals want to hack your phone

Sikkerhed på smartphones halter stadig mange steder, men er bestemt også noget, som både virksomheder og private borgere er nødt til at tage alvorligt. Derfor har virksomheden Malwarebytes lagt dette blogindlæg ud på deres hjemmeside. Et indlæg, som kan være såvel en øjenåbner, som skræmmende læsning for både virksomheder og private borgere, der har blot én smartphone eller tablet.

> Læs hele artiklen

0 Comments

Blog

Home / Blog